Öppna upp ditt handchackra för mottagande energier.

3

Vi använder våra händer för att ge och ta emot. Vi har vårt handchackra i våra handflator och handens chakra har färgen guld.

Vi har alla en hand som ger och en som tar emot. Oftast är den högra handen givande och den vänstra mottagande, men är du vänsterhänt kan det vara tvärt om.

Den hand som inte är den domnenanta handen ,är den som är  mottagande.

Vi kan balansera vårt handchackra genom att använda våra händer i kreativa sammanhang som tex, måla, skapa i lera, arbeta i trädgården , utöva musik instrument.

Jag har sedan jag fick vetskap, om arbetat med att öppna mitt handchackra för mottagande, för mig blir det min vänstra hand ,som är min minst dominanta hand.

Jag har inga problem med att ge men har ibland svårt att ta emot både från människor ,högre makter och energier. Kännslan av att ta emot har ofta gett mig tankar ,att jag måste ge tillbaka och har svårt att bara få utan att ge. Men för att vara i balans behöver vi kunna ta emot utan att tro att det finns någon baktanke med det hela och verkligen förstå att det finns gränslös och kravlös kärlek.

Jag har genom att rita symboler på min handflata ,öppnat upp mig för den energi jag behöver ta emot och som är fullständiga osjälvisk och kravlös. Jag har valt symbolen av ett hjärta, som jag även har som logga i mitt företag. För mig betyder hjärta kravlös kärlek , oändlig kärlek och det jag sänder ut får jag tillbaka.


Öppna upp ditt handchackra för att ta emot.

Välj en symbol som betyder något för dig eller en av dessa symboler.

  • Spiral – utökandet av att kunna ta emot från universum.
  • Hjärta- kravlös kärlek som tas emot.
  • Cirkel – det heliga och du är helt.
  • Blomma- det vackra i att ta emot.

Gör en cermoni med intuitionen att aktivera din mottagande hand. Låt din ande, ditt sinne och din kropp vara närvarande samtidigt. 

Rita symbolen i den hand som är minst dominant. Andas in och låt energin strömma in genom handflatan upp genom armen till ditt hjärtchakra. Handens chakra är en förlängning av hjärtchakrat. Kan vi inte ta emot gränslös och kravlös kärlek ,kan vi inte heller ge det. Tillåt dig själv att andas och vara i detta tillstånd till du känner frid och att du är klar.


Du kan också använda mantran tex aum, rita eller skriv mantrat i handen och ljuda det under ceremonin.

Har siffror stor betydelse för dig kan du använda dig av den siffran som tilltalar dig.

För att höja energin ytligare kan du även använda dig av kristaller.

Hållen en kristall i den hand du ritat din symbol i , bra kristaller är rosenkvarts, bergskristall eller aventurin.


 Gör detta så ofta du vill, som en liten meditations cermoni.
Ta hand om dig 

Kram Hedvik

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan