Mina 10 bästa tips för ett bättre liv.

0

Mitt uppvaknade och min livsförändring var när jag förstod att jag är viktigast i mitt liv och att jag måste ta ansvar för alla bitar. Vill jag ha en förändring ,måste jag göra den själv , mitt inre speglar hela tiden mitt yttre. Livet ger mig det jag tror jag är värd, de orden stämmer verkligen.

Här kommer mina 10 bästa tips för ett bättre liv

 1. Älska dig själv – är det viktigaste du behöver arbeta på för att må bra
  , du behöver vara viktigast i ditt liv och en god självkänsla hjälper
  dig att sätta gränser och att ta hand om dig själv, så du i din tur sedan
  kan hjälpa andra.
 2. Återhämtning– super viktigt med återhämtning , ha en dag i veckan när du lägger undan alla måsten och bara är och vilar. Daglig återhämtning, om det så bara är 5 minuter är viktig,, tre djup andetag ,meditation, yoga , qi gong eller promenader utan prestation.
 3. Sömn– priorera inte bort dina sömntimmar , se till att du sover så
  mycket som du behöver
 4. Lyssna inåt– låt inte bara intellektet styra dina beslut , lyssna också
  inåt på ditt hjärta , din magkänsla och använd din intuition.
 5. Skratta– se till att göra saker du tycker om och som fyller dig med energi,
  skratta och var kreativ.
 6. Kosten – ät gärna Mindful dvs medvetet och fundera på vad du äter
  och vad det du äter gör med din kropp. Undvik förbud och dieter.
  Hitta istället en livstil som passar dig och som kan vara hållbar.
 7. Rör på dig– hitta något som passar dig , jag älskar dansen the groove
  där jag även får utlopp för min passion , jag är egentligen lite lat men här
  tar jag i och dansar tills jag stupar, qi gong och yinyoga utövar jag också
  1-2 g i veckan.
 8. Positiva tankar – du bestämmer vilka tankar som ska ta makten över dig.
  Hitta verktyg för att vända negativa tankar som oro och rädsla mm. Självklart har du
  rätt till alla dina tankar ,men stanna inte kvar i negativt ältande, soas och tacksamhet
  är bra verktyg.
 9. Förändring– sker i små steg ,ha tillit och tålamod med dig själv, ha ett mål och sätt upp delmål, om ditt mål förändras under din utveckling är det helt ok, så länge du har ett mål, för utan mål kommer du gå vilse hela tiden. Målet behöver till en början med inte vara så invecklat utan börja enkelt , jag ska lyssna på mig själv och mina behov, jag ska ta ansvar för mitt liv osv
 10. Släpp -det som varit och gå vidare, fundera på vilken lärdom du fått med dig och förlåt dig själv och den inblandade för de som hänt, kanske du inte alltid kan förlåta alla handlingar, men förlåt dem för att de felat och för att de är människor. Förlåtelsen är viktig för din utveckling men inte viktigt att säga till de som sårat dig att du förlåtit , utan det är viktigast att du gör det för din skull inte för deras.

DAGS ATT SATSA PÅ DIG SJÄLV

 

 

Vill du arbeta med din självkänsla har jag 8 veckors en E-kurs som kommer via mail och en 8 veckors E-kurs i mindfuleating för endast 249kr de hittar du på min bokadirekt sida

http://hedvik.bokadirekt.se/

I går påbörjade jag min bok , en dröm jag haft sedan tonåren. Det blir en “handbok för din personliga och andliga utveckling”. Nu är den bara påbörjad men jag är i alla fall igång med arbetet. Allt är möjligt även att förverkliga sina drömmar.

Kram Hedvik

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke