Ett repotage om mig i tidningen.

0

På juldagen var Elina Sundström från Ena Håbo tidningen ,hemma hos mig och gjorde ett reportage. Elina var mycket trevlig och det kännes bekvämt och vänskapligt att prata med henne. Hennes reportage blev så fint och jag är jätte nöjd med hur hon beskrev mig.

Läs hela reportaget här

Jag vet vem jag är nu

 

Här kommer några av tipsen jag delade med mig av

 

Hedviks verktyg för hälsa

Tidsfrist för känslor. Vid jobbiga situationer ger Hedvik sig en tidsfrist att känna det hon känner. Exempelvis några timmar eller en helg- Därefter tar hon ett aktivt val hur hon vill tänka och agera för att gå vidare. “På så sätt förnekar jag inte känslorna, det är viktigt att tillåta sig att känna alla sina länslor, att vara ledsen, förbannad och att tycka synd om sig själv och jag får tid att reflektera, men jag fastnar inte och ältar”.

Mindfulness, SOAS. “Jag använder mindfulness för att vara närvarande och acceptera det som är och jag mediterar varje dag. Ett verktyg som jag ofta använder är SOAS – Stanna upp, observera, acceptera och svara eller släpp taget. Jag använder det exempelvis vid mat. Jag älskar mat, men jag behöver se upp med att inte äta för mycket. Så då kan jag ta ett medvetet beslut om jag verkligen vill ha det jag tänkte äta eller äter det av vana, för att jag är uttråkad eller för att hantera känslor. SOAS går också att anävnda vid känslor. Stanna upp och observera vad det är jag känner, varför blir jag så arg eller ledsen och välj att agera eller släppa taget”.

Positiva tankar. “Jag står vid spegeln varje morgon och säger att jag är fantastisk. De dagar jag inte känner så, säger jag det extra mycket”.

Tacksamhet. “I stället för att haka upp mig på saker som inte funkar känner jag tacksamhet över allt jag har”.

Tänka och testa nytt. “Livet behöver inte vara som det alltid har varit, våga vidga perspektiven och se lärdomar i händelser som sker. Våga utmana dig själv och testa nytt”.

Behov och längtan. “Våga lyssna på din längtan och vilja.”

Inspireras av andra. Ta lärdom av folk runtom dig. “Jag inspireras mycket av Monika Vasic (yogalärare och gongspelare, där Hedvik hyr in sig) och Kjell Höglund (coachlärare som Hedvik studerat för) för deras kunskap och sätt att vara på.

KÖP MIN BOK HÄR

Kram Hedvik

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke