Lämna din borg – Budskap inför v 7

3

Det är lätt att blunda för vad vi känner och vad som egentligen är rätt för oss. I många år tryckte jag bort delar av mig själv för att jag trodde jag blev och var bättre då. Jag dömde ofta andra, speciellt människor nära mig för att känna mig bättre än dem, men jag dömde även mig själv hårdast av alla.

Detta är något jag verkligen arbetat med i flera år och har nu kommit så långt att jag oftast inte dömmer andra och om tankarna dyker upp, kan jag mota bort dem med inre tankar som

– Jag vet inte hur den känner eller mår eller vilka utmaningar som denna människa möter i sitt liv.

Jag funderar alltid på hur jag förhåller mig till den andra människan om jag upplever att vi har problem i vår relation. Jag kan också vid behov tala om för personen hur jag känner och mår i vår relation, utan att gå i försvar eller lägga skulden på någon utan istället säga tex

– Jag upplever att du är irriterad på mig ?

– När du gör så här ,blir känner jag mig ledsen .

-Hur mår du jag upplever att du inte är i balans.

Det har verkligen hjälpt mig komma vidare i mina relationen, även om det är ett livslångt arbete att hitta balans i relationerna i mitt liv ,oavsett om de bara är på besök eller stannar kvar i mitt liv.

Reflektion

Det kan vara lätt att klanka ner på och döma andra. Har du tänkt på att det du tycker andra har problem med oftast speglar sig tillbaka på dig själv. Så när du har dömande tankar om andra stanna upp och känn efter, vad handlar detta egentligen om ? Din osäkerhet eller kanske att du vill vara bättre än andra ? Tänk på att du inte kan ändra andra och att om du har problem med någon prata med den människan om hur du känner, utan en dömande attityd. Fundera på hur din relation till denna person är, det är hos dig själv du kan göra förändringar. Att prata skit bakom någon annans rygg kommer tillslut komma med råge tillbaka till dig.

Jag tar ansvar för mig själv och hur jag är mot andra

Ta av dig rustningen

Det är lätt att sätta på sig rustningen och stänga in sig i sin borg när livet ger oss utmaningar. Ibland vill vi bara blunda för det som händer och hoppas att om vi inte möter det så finns det inte. Även om du stänger in dig så kommer utmaningen vandra runt din bord i all evighet, det går inte att blunda för livet. Låt rustningen fall och lämna din borg , även om det känns sårbart och utlämnade, är det här du kan göra framsteg och utvecklas. När du möter dina utmaningar på riktigt kommer du se , oavsett hur jobbiga det är ,att de är en del av din utveckling. Även om vissa utmaningar bara handlar om acceptans av det som sker behöver du se livet för vad det är. Ensam i din borg med dina inre drakar gör dig inte stark, släpp in livet och lev även om det gör ont ibland.

Jag vågar utmana mina gränser

Livets möjligheter

Ibland kan vi behöva ge efter för att komma vidare, måste livet egentligen vara som du tycker att det ska vara ,om det inte är bra för dig ? Var inte rädd att prova nytt och byta skivan i ditt huvud ibland. Livet ska vara levande inte bara rutiner, ordning och i ett invant mönster. Våga utmana dig själv, dina måsten, dina tankar , dina mönster, dina begränsningar.

Allt är möjligt

Du tror att du tar ansvar genom att ha kontroll på alla delar i ditt liv , men egentligen är det tvärt om, ansvar handlar om att möta dig själv och alla delar i ditt liv, inte bara de du kan kontrollera.

Jag tar ansvar och möter alla delar av mig själv

Ha en fantastisk vecka, kram 

Vill du boka mig ?

Livscoaching och Andligcoaching via telefon. Jag har fast pris 550kr för 45 min eller 25 min för 350kr OBS Välj telefontid när du bokar

BOKA HÄR http://hedvik.bokadirekt.se

KÖP MIN BOK HÄR

Efter det där jävla skitregnet , kommer faktiskt solsken. En handbok för personlig utveckling.

Du finner också armbad av kristaller och halvädelstenar i min shop, nu  gratis frakt.

https://www.hedvik.se/min-webbshop

Missa inte podden Magkänsla den finns på Acast ,podcaster och Spotify.

https://play.acast.com/s/magkanslapodd

https://open.spotify.com/show/6ews8ChURH3j4KFYAfxDp1?si=yl2jBvsJR-SNPMDzjnEUJg

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

3 kommentarer

 1. Lisbeth Minni Pettersson den

  Tack snälla det träffade helt rätt i mycket. Jag önskar dig en bra vecka. Kram

  • hedvik den

   Tack ❤️

   • hedvik den

    ❤️

Lämna en tanke