Skogsbad- natur terapi

0

Det var -10 när jag vakande på morgonen, men luften var klar lätt och kändes ny. Solen lyste varmt i lä och viden var nästan stilla. Innan jag kom iväg för att ha mitt första skogsbad hade temperaturen stigit till -3.

I dag blev det bara jag och en av mina närmsta vän Camilla, men vad gjort väl det. Vi hade en fantastisk förmiddag och ibland kändes den som magisk.

Namnet skogsbad ” shinrin yoku” myntades 1982 av Tomohide Akiyama , vi badar inte i skogen , men vi badar i skogsmiljön och använder alla våra sinnen för att uppleva naturen på riktigt nära håll. Det har visat sig att skogen ger oss många positiva effekter

 • förbättrar vårt immunförsvar
 • ökar avslappning
 • minskar stress
 • sänker blodtryck
 • ökar välbefinnande
 • ger oss återhämtning

Vi använde oss av våra sinnen , när vi vandrade i skogen, vi uppmärksammade hur tyst det blev och att det ibland bara var ljudet av våra steg som hördes. Vi kände solens strålar, skogen dofter och hur lugnet omslöt oss. Vi fick tid för vandring, reflektion, sharing och vila. En stunds meditation gav mig orden en och en som om det kom från naturen direkt in till mig.

 • sakta ner
 • stanna upp
 • andas
 • lyssna inåt
 • vila
 • lyssna
 • känn
 • upplev
 • tanka kraft
 • ge och ta kärlek

Fantastiskt härligt och i dessa tider ligger detta helt rätt, vi ska inte umgås så mycket just nu, men ute kan vi känna oss trygga tillsammans.

Vi avlutade med en fika i solen, helt magisk förmiddag ,tack Camilla för att jag fick dela den med dig.

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke